5 september: Informatieavond Stichting Gave

Steeds meer mensen uit het AZC bezoeken de kerkdiensten in De Schaapskooi. Zij ervaren onze kerk als een veilige plek. Ook de inloop-en koffieochtenden voor vrouwen worden druk bezocht.

Verschillende gemeenteleden hebben al contacten met deze vluchtelingen. Maar omdat het aantal toeneemt is verbreding nodig van het draagvlak van mensen die wat voor deze vrouwen (en hun gezin) kunnen betekenen.

Maandagavond, 5 september, komt Pieter Barten, vrijwilligerscoöördinator van Stichting Gave, in De Schaapskooi hier wat over vertellen:

Wat betekent het leven in het AZC, wat kunnen wij betekenen voor de vluchtelingen die onze kerkdiensten bezoeken, wat is er nodig, welke drempels kun je tegenkomen bij jezelf maar ook bij de ander?

Verschillende vluchtelingen zullen deze avond hun ervaringen vertellen.

Aan het eind van de avond is er de mogelijkheid om je op te geven voor bepaalde activiteiten (bijv. met iemand uit het AZC wandelen, een spelletje doen of hulp bij de Nederlandse taal).

De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.

Auteur: GKV Amersfoort-oost