En de bloemen gaan naar…

Margriet bij haar bloemenwerkbank  in haar eigen tuin.

Iedere zondag staat er voorin de kerk een bloemstuk, en iedere zondag is dat weer een ander bloemstuk. De bloemstukken worden iedere zondag bezorgd bij iemand van de kerk die dat op dat moment iets te vieren had of juist het hardst nodig heeft. De bloemstukken worden gemaakt door Margriet Postma.

Hier is haar verhaal:

Het begon rond het jaar 2000 dat ik het verzorgen van het bloemwerk overnam van mijn voorganger die het daarvoor jaren lang verzorgd had. Hij heeft me de eerste kneepjes van het bloemistenvak bijgebracht.

Ik ben toen gestart met Margriet’s Bloemenservice waarin ik begon met bruidswerk en grafwerk en alle groene en bloemenwensen. Op allerlei bloemgebieden heb ik cursussen, workshops en scholing gehad. Ik had en heb veel plezier in dit werk.Het geeft enorm veel voldoening om bloemwerk af te stemmen op personen of situaties. Bij bruidswerk gebruik ik bijvoorbeeld kleine reststukjes van de stof tussen de bloemen en rond het handvat. De uitstraling en het figuur en de leeftijd zijn ook belangrijk. Bij afscheidsbloemwerk probeer ik altijd een detail uit het leven van de overledene te verwerken.

 

Het is altijd een prachtige binnenkomer; een bloemwerk op wat voor manier dan ook is overal welkom. Verwerken van vindsels uit de natuur als extra aandachtspunt vind ik belangrijk en een extra inspiratiebron daarvoor zijn nog steeds mijn lessen bij Marieke Nolsen in de Treek.

 

In de Bijbel kom je veel planten en bloemen tegen die een voorbeeld vormen bij liturgisch bloemwerk wat steeds meer aandacht krijgt. Het grootste deel van mijn bloemen haal ik bij “Het Plantion”, een groothandel vlakbij Ede. Jarenlang heb ik  een lijst bijgehouden waar de kerkbloemen naar toe mochten en die mensen bezocht.

 

Voor workshops of bestellingen of vragen op bloemgebied kunt u mij altijd bellen op 06-57571149

Margriet Postma

Auteur: rvdwoerd

Geef een reactie