Nieuwbouw kerkgebouw “de Schaapskooi“ 50 jaar geleden.

Eind 2017 bestond de Schaapskooi 50 jaar. De plannen tot nieuwbouw van de kerk werden al gemaakt in 1965/1966. Op het terrein waar gebouwd zou worden stond een houten noodgebouw van de R.K. Kerk. Dat was ons eerste onderkomen. Later kerkten we in de aula en de gymzaal van de Petrus Planciusschool (de P.P.), de Johanneskerk en de toen recent opgeleverde Adventkerk. Maar eindelijk konden we in november 1967 ons huidige gebouw in gebruik nemen.

De architect is voor de vormgeving van een schaapskooi uitgegaan. Kenmerkend waren de immens grote staldeuren die later zijn vervangen. Al vrij snel ontstond de behoefte de hal uit te breiden en werd de achter-ingang met tochtportaal eraan gebouwd, zeer in trek bij de laatkomers uit Liendert en Rustenburg… Met deze verbouwing in het najaar 1988 kwam een einde aan het veel te kleine keukentje.

Al met al is er heel wat verbouwd in de loop van de tijd en mogen we wel zeggen dat we kerken in een mooi gebouw.

Auteur: rvdwoerd